Klimatska naprava z dvema notranjima enotama – cena

Klimatska naprava z dvema notranjima enotama – cena in druge pomembne informacije

Klimatska naprava z dvema notranjima enotama – cena

Če želite v poletni vročini v svojem domu ohranjati temperature, udobne za bivanje, danes za to že skoraj nujno potrebujete klimatsko napravo. Klimatskih naprav je več vrst – od stenskih do okenskih do prenosnih in centralnih. Še posebej popularne so danes tako imenovane split klimatske naprave z zunanjo in notranjo enoto. Za tiste, ki želite hladiti dva prostora hkrati, je najbolj primerna klimatska naprava z dvema notranjima enotama – cena je nižja, kot če bi na primer montirali več klimatskih naprav s po eno zunanjo in notranjo enoto, energetsko pa je takšna naprava bolj učinkovita od več majhnih prenosnih klimatskih naprav.

Želite povsem brezplačno ponudbo? Pišite nam!

Strinjam se, da se moji podatki uporabijo za pošiljanje ponudb in drugih informacij.

Kakšna je razlika med klimatsko napravo z eno in takšno z več notranjimi enotami? S praktičnega vidika to, da ima pri tako imenovanih mono split sistemih vsaka notranja enota klimatske naprave svojo zunanjo enoto, pri multi split sistemih pa je z eno zunanjo enoto povezanih več notranjih enot, ki so nameščene vsaka v svojem prostoru in ga hladijo. V trgovini eMundia prodajamo klimatske naprave z dvema ali tremi notranjimi enotami, vendar je lahko z eno zunanjo enoto povezanih vse do osem notranjih enot. Vsaka notranja enota ima tudi svoj termostat, kar nam omogoča regulacijo temperature za vsak prostor posebej. Tako kot druge podobne klimatske naprave tudi te lahko uporabljamo tako za hlajenje kot za ogrevanje prostorov.

Povsem enako tako pri klimatskih napravah z eno notranjo enoto kot tudi pri teh z dvema ali več notranjimi enotami. Zunanja enota namreč skrbi za odvajanje vročega zraka in vode – kondenza.

Vsaka klimatska naprava z razdaljo izgublja svojo učinkovitost, kar pomeni, da bo prostor, v katerem je nameščena, seveda hladila oziroma ogrevala bolj učinkovito kot prostor, ki je od nje bolj oddaljen. Če imate veliko stanovanje, pisarno ali lokal, seveda potrebujete več klimatskih naprav, če želite, da so vsi prostori enakomerno hlajeni ali ogrevani. V primeru, da želite ta problem reševati z med energetsko najbolj učinkovitimi split klimatskimi napravami, bodo ob uporabi mono split naprav videz vaše fasade kazile številne zunanje enote, ki jih boste morali namestiti. Ker ima multi split sistem eno zunanjo enoto na dve ali več notranjih, s tem bistveno zmanjšate število zunanjih enot, ki uničujejo izgled vaše stavbe. Če prostor najemate, bi vam morda lastnik še dovolil namestitev ene zunanje enote klimatske naprave, več pa verjetno ne. Tako da je multi split klima prijazna tudi do tistih, ki živijo v najemu.

Med mono- in multi split klimami je cenejša klimatska naprava z dvema notranjima enotama – cena je nižja, ker ne plačamo dodatne zunanje enote, tako da se tudi s cenovnega vidika multi split klimatska naprava bolj splača. Ker ni potrebno nameščati več zunanjih enot, to pomeni, da vas bo tudi montaža sistema stala manj. Pa še energetska učinkovitost (izkoristek električne energije) je v primeru multi split klimatskih naprav višja.

Zakaj je torej za hlajenje dveh prostorov na različnih koncih stavbe boljša klimatska naprava z dvema notranjima enotama? Cena je seveda pomemben faktor, glede na katerega kupci izbirajo svoje klimatske naprave, v primeru multi split klime pa sta razloga tudi videz in učinkovito porabljena električna energija.

Katere vrste klimatskih naprav pa še poznamo? Klimatske naprave z eno ali več notranjih enot vse spadajo v kategorijo stenskih deljenih ali split klimatskih naprav. Poznamo pa tudi stenske klimatske naprave brez zunanje enote, pri katerih vse delo poteka v eni enoti, okenske klimatske naprave, ki so cenovno dokaj ugodne, a z njihovo uporabo izgubimo uporabnost okna, na katerega so nameščene. Nadalje so priljubljene tudi prenosne klimatske naprave z ali brez odvodne cevi – prve vroč zrak, ki nastane kot stranski produkt v procesu hlajenja, odvajajo skozi odvodno cev, druge pa pravzaprav niso klasične klimatske naprave, saj vase potegnejo vroč zrak, ki se v napravi ohladi s tem, da odda svojo toploto vodi, ki jo upari. Vsaka od omenjenih klimatskih naprav se najbolje obnese v določenih situacijah, medtem ko v drugih ni tako zelo učinkovita. Tako recimo prenosne klime ne delujejo optimalno v velikih prostorih (razen, če smo jih pripravljeni kupiti več), »močnejše« stenske klimatske naprave pa v manjših prostorih niso optimalno izkoriščene.

Klimatska naprava z dvema notranjima enotama – cena

Če kupujete klimatsko napravo z dvema ali tremi notranjimi enotami, je trgovina eMundia pravi naslov za vas. Ponujamo vam namreč plačilo na obroke, s čimer vam omogočamo, da si izberete kar najvišjo kakovost. Poleg tega za določene modele tovrstnih klimatskih naprav nudimo brezplačno dostavo, vašo klimatsko napravo pa vam lahko pomagamo tudi vzdrževati. Ponudba multi split klimatskih naprav v naši trgovini je bogata in raznolika, tako da boste gotovo našli takšno, ki vam bo ustrezala do potankosti.